Training

Over ons


Om de gevolgen van de klimaatverandering te beperken, is Nederland actief bezig met de ontwikkeling van een energiesysteem dat gericht is op een CO2-uitstoot van nul in 2050. Dit innovatieve systeem leunt zwaar op hernieuwbare bronnen zoals zonne- en windenergie, waarvan een groot deel offshore moet worden gewonnen. TNO speelt een centrale rol bij het versnellen van de invoering van offshore hernieuwbare energie door begeleiding te bieden, onderzoek te doen en bij te dragen aan de ontwikkelingsinspanningen voor zowel overheden als de energiesector, in Nederland en daarbuiten.

De offshore windindustrie versterken

TNO richt zich op het verbeteren van offshore installatie-, exploitatie- en onderhoudscapaciteiten (O&M) en ontmanteling door offshore windparkontwikkelaars, eigenaren en asset managers in staat te stellen geïnformeerde beslissingen van de hoogste kwaliteit te nemen. Door mensen, processen en hulpmiddelen af te stemmen op gemeenschappelijke doelstellingen, kunnen aanzienlijke verhogingen van de bedrijfswinsten (mogelijk in de miljoenen euro's) worden gerealiseerd terwijl de impact op het milieu tot een minimum wordt beperkt.

In samenwerking met marktleiders wereldwijd, verspreid over Europa, de VS en Azië, is TNO actief betrokken bij het vormgeven van doelgerichte assetmanagementprocessen. Onze inzet om datagestuurde besluitvorming mogelijk te maken wordt gerealiseerd door de ontwikkeling, levering, training en integratie van onze geavanceerde simulatiesoftware.

Trots deel uit te maken van TNO

Als voormalig Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) zijn we al sinds de jaren 1970 actief op het gebied van windenergie en hebben we meer dan 20 jaar ervaring met het ontwikkelen van beslissingsondersteunende tools voor offshore windinstallatie en O&M. Modellen en lessen uit onze eerdere ervaring met het ontwikkelen van industriestandaard tools (zoals ECN O&M Tool, ECN Access en ECN O&M Cost Estimator) zijn samengekomen in ons nieuwste softwareplatform: UWiSE

We zijn trots op onze bijdrage aan de energietransitie. Door deel uit te maken van TNO beschikken we over een reservoir aan kennis, geavanceerde middelen en een geest van samenwerking die onze toewijding om de grenzen van het mogelijke te verleggen, voedt.